Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alomtálca problémák!

2011.12.26

2. Miért nem használja az alomtálcát?

Wright azt állítja, előfordulhat, hogy a macska negatív élményekkel köti össze az alomtálcát. Az embereket veszi példának és a fogorvos látogatást. Ha kellemetlen tapasztalataid voltak a fogorvosnál, lehetséges, hogy kerülni fogod azt. A macskák is ugyanígy reagálnak. Például, azok a macskák, amelyeknek vizeletürítési problémái vannak, lehetséges, hogy az almot a fájdalommal és a kellemetlenséggel kötik össze, ezért kerülni fogják azt. Az ilyen súlyos helyzetekben, Wright azt ajánlja, hogy amennyire csak lehet változtasd meg az alomtálca környezeti tényezőit, azaz a helyét, méretét, alakját és a körülötte levő szagokat. Az állatorvosoddal együtt ellenőrizd a változásokat és vedd fontolóra, hogy a probléma megoldása végett, felkeresel-e vagy sem egy szakértőt!

 
3. Hogyan szabaduljak meg az alomtálca szagától?


A legfontosabb dolog a tisztaság. Lapátold ki a dobozt legalább naponta egyszer és hetente tisztítsd meleg vízzel és gyenge edénytisztítóval! Kerüld az ammónia alapú szereket, mert a macskák nem szeretik az ammónia szagot. Aztán próbáld ki az illatos alomtálcákat, csak vigyázz, hogy a macska elfogadja. A macskák elidegenülhetnek az ismeretlen alomtálcáktól.

Rockwell azt ajánlja, hogy az alomcsomókat egyben szedd ki és ne szórd szét. Ha szétszórod, lehet, hogy néhány darabkát a dobozban hagysz és azok szagosak lesznek. A szagtalanító termék is kézenfekvő megoldás lehet. Ezeket az alomra szórd, hogy felszívják az ammónia szagot, de vigyázz, hogy a macskádat ne zavarja.

4. Hogyan oldjam meg, hogy a parketta ne teljen meg alommal?

Nehéz megkülönböztetni, hol végződik az alomtálca és hol kezdődik a parketta? Az alomtálca körüli alom, újabb panasz tárgyát képezi a macska gazdik részéről. A folyamatos porszívózás és sepregetés mellett, íme néhány egyéb megoldás is:

„Van valami, ami nagy segítségemre van a tisztaság elérésében: teszek egy műanyag szőnyeget az alomtálca elé."
A műanyag vagy más szőnyeg segít felfogni a kiszórt almot. A műanyag betétek vagy az alomfedők által megakadályozhatjuk, hogy az alom a parkettára kerüljön, de a petróleum szag vagy az elszigeteltség nem biztos, hogy tetszeni fog a macskának, tehát használat előtt bizonyosodj meg róla, hogy elfogadja ezeket a termékeket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.