Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macska otthon...

2011.12.26

                                                                                       
Milyen a macskabiztos otthon?


Mi emberek ismerjük egyre összetettebb, gyakran vegyi-függő létünk veszélyeit. Elolvassuk a címkéket, és megborzongunk, amikor rájövünk, hogy ki sem tudjuk mondani a legtöbb összetevő nevét, és még kevésbé tudjuk azt, hogy mit okozhatnak mindezek nekünk. Távol tartjuk gyermekeinket a legveszélyesebb folyadékoktól, és mi magunk is óvatosan bánunk azokkal. De szentelünk-e elég figyelmet azokra a veszélyekre, amelyekkel a cicának kell szembenéznie otthonunkban?

Milyen veszélyek fenyegetik a szobacicát?

Figyeld meg a bátor cicát munka közben! Minden érzékszervét használja, még az ízlelését is, és ez az egyik, ami leghamarabb bajba sodorhatja. Az olyan dolgok, amiket mi egy mérföldnyi távolságra se engednénk közel az ajkainkhoz, isteni nektárnak tűnhet a cica számára. Nem tud különbséget tenni az ártalmatlan folyadékok és a halálos vegyszerek között.

A szaglása, bármennyire is kifinomult, tévútra viheti. Kifürkészi a hámozott narancs illatát, de a fagyállót fogja meginni helyette olyan hevesen, mint ahogy egy szomjas tinédzser a kólát. A kíváncsiság arra is ráveszi, hogy olyan helyekre dugja az orrát, amiket mi emberek rég elfeledtünk, helyek, melyek gyakran patkányméreg maradékokkal, permetezőszerrel, kiselejtezett borotvapengékkel és egyéb veszélyes dolgokkal vannak tele.

És ott az áram. Mi tudjuk, hogy működik, és mit kerüljünk el. Ő csak azt tudja, hogy milyen szórakoztató ütögetni, rágni és kötekedni azokkal az ízletes vezetékekkel, melyek mindenhez hozzá vannak csatolva a házban.

Hogy a gyerekeket biztonságban tudhassuk a modern világ ártó dolgaitól, felrakjuk a rossz dolgokat magasra, elzárjuk őket, vagy betesszük őket a garázsba, és az ajtót zárva tartjuk. Gyerekjáték az egész.

 
Mire figyeljünk?


A fenti stratégia nem működik a cicáknál. Amint hamarosan te magad is rájössz, a cicád olyan magasra tud mászni, amilyen magasra csak akar. Megtalálja a módját annak, hogyan másszon be a konyhaszekrénybe, melynek látszólag biztonságos zárjai vannak. És elég kicsi ahhoz, hogy észrevétlenül besurranjon szinte minden ajtón, ablakon, repedésen és falmélyedésen.

 
Egy széffeltörő, menekülő művész, hegymászó és az extrém sportok fanatikusának kombinációjával van dolgod, és sajnos a cicádnak fogalma sincs arról, hogy mi történik körülötte ebben az emberi világban. Te vagy a felelős érte, ezért alaposan fontold át a stratégiáidat! Ha ezt megteszed, akkor a végeredmény egy biztonságosabb környezetet lesz az új családtagod és saját magad számára
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.