Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macskaalvóhely!

2011.12.26

 Hol aludjon a macska?

A macska többnyire saját maga választja meg az alvóhelyét, és időnként váltogatja is. Néha olyan helyeket is kiszemel magának, amelyeknek a gazdája nem kimondottan örül. Mégis, akár az udvarban lakik a macska, akár a lakásban, mindenképpen érdemes számára kényelmes fekhelye(ke)t biztosítani, ahol otthonosan érezheti magát.


Ha a macska nem jöhet be a házba, mindenképpen szüksége van valamilyen melegedőhelyre. Ez lehet padlás, pince, műhely, veranda, kazánház vagy garázs; a lényeg, hogy fagymentes legyen, és a macska egy kis ajtón bármikor be tudjon jutni oda. A kutyaházhoz hasonló macskaház általában nem elég, mert a macska nem tudja a testével bemelegíteni, viszont sok macska szívesen költözik társbérletbe a házőrzővel, ha a kutya sem bánja.

Macskakosár

 A lakásban tartott macskának érdemes biztosítani valamiféle házikót, apró sátrat vagy párnával bélelt kosarat, amelyben elbújhat, kényelmesen összegömbölyödve. Nem biztos, hogy mindig ebben fog aludni, de néha szívesen igénybe veszi.

 
Macskabútor


A macska szereti a magaslati helyeket, nemcsak játék vagy nézelődés, hanem alvás céljából is. Komoly, nagyméretű macskamászóka nem minden lakásban fér el, de bútorok mindenütt vannak: érdemes szabadon hagyni némelyik polcot vagy a szekrény tetejét, hogy birtokba vehesse. Az ablakpárkány vagy a fűtőtest teteje is kedvelt macskapihenőhely.

 
Közös ágyban?

  legtöbb macska szeret a gazdája ágyában aludni. Ezt megakadályozni nehéz, de nem is biztos, hogy kell. A kellőképpen tisztántartott, külső és belső élősködőktől mentes macska nyugodtan alhat az ágyban!

Aki ezt nem szereti, jobb, ha zárva tartja a hálószoba ajtaját a cica ugyanis az első adandó alkalommal társként szegődik a csicsikálásnál. :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.