Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olcsó és egyszerű macskajátékok

2011.12.26


 A macskák nagyon szeretik pofozni és kergetni a petpalackok kupakjait. Nem kell semmi különöset tennünk, csak hajítsunk el egy műanyag kupakot és tegyünk úgy mintha oda sem néznénk. :)
    A cicák kedvence a kartonpapír doboz. Nagyon sokáig el tudnak játszani a dobozokkal. Csak tegyük a padló közepére vagy a kedvenc bútordarabjára. Ha több macskánk is van, nagyon vicces nézni ahogy bezsúfolódnak a dobozba.    Régi zoknikat, amiket már ki akartunk dobni, töltsünk meg illatos macskamentával és kössük meg. Az illatos macskamenta ellenállhatatlan a macskák számára. Biztosan nagy kedvenc lesz!

    Fogjuk a gyűrött, kidobott leveleinket és készítsünk belőlük cicajátékot. Egyszerűen csak gurítsuk a többi labda közé vagy egy darab gyűrött papír végére kössünk madzagot.

    A vécépapír tekercs belseje is izgalmas macskajáték. Sok macska úgy szereti ahogy van, mások szeretik ha végére szalagok vannak akasztva. A vécépapír tekercsekbe tehetünk babot, a végeit zsírpapírral fedjük le és kössük át gumiszalaggal. Amikor a macska megpofozza a tekercset, a bab zörgése hallatszik majd, ami még izgalmasabbá tészi számára a játékot.    A borosüveg parafadugóját is tartsuk meg kedvencünknek! A parafadugók könnyűek, ezért a macskák nagyszerűen tudják pofozni és kergetni őket. Akár egy madzagra is rátehetjük és úgy lóbálhatjuk a dugót.

    A macskáknak bármilyen típusú papírzacskó nagyon érdekes játékszer lehet. Nem tudják türtőztetni magukat, ha meglátnak egy oldalára fordult zacskót. Ha még macskamentát is szórunk bele, annál csábítóbb lesz számára.

    Magas kartondobozokból készíthetünk nyitott végű alagutat. Rakjuk a dobozokat egymás mellé, vágjuk le a rövidebbik végét, hogy az egész nyitott legyen. Ez is díjnyertes játék lesz! :) Ahhoz, hogy még szórakoztatóbb legyen, akasszunk a végére lelógó játékot (persze azt is természetes anyagból!).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.